the-most-dediqated-2-2020-

The most DEDIQATED #2

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 15 januari 2020
Q-dance bestaat 20 jaar en viert hun legacy met een enorm indoor event waar alles van 20 jaar hardere stijlen voorbij komt. Van The Qlubtempo Parade tot een Ode to In Qontrol en van The Hardstyle Top 25 of all-time tot de eerste indoor Q-dance Endshow ooit. In 20 jaar, heeft Q-dance een enorme fanbase opgebouwd. Van over de hele wereld bezoeken deze die-hard fans Q-dance evenementen, maar deze liefde gaat verder. Van je partner ten huwelijk vragen bij de Defqon.1 stage, je liefde voor Q-dance vereeuwigd op je lichaam tot enorme merchandise collecties. Dit zijn The Most DEDIQATED.

The most DEDIQATED: Barry

Barry is 28 jaar en woont in Den Haag. Hij is al ruim tien jaar te vinden op hardstyle feesten, en dan het liefste op die van Q-dance. “Het begon allemaal in de zomer van 2010. Een vriend van mij kwam met het idee om naar De Feestfabriek te gaan.” Barry had geen idee wat hem te wachten stond, maar ging toch mee. “Ik luisterde soms naar hardstyle en hardcore, maar meer dan drie artiesten kon ik niet opnoemen.”

Hij weet nog goed dat het die avond heel slecht weer was. “Regenbuien, onweer, het maakte onze reis naar de ArenA niet gemakkelijk. Via wat omwegen kwamen we eindelijk aan.” Vanaf het moment dat Barry de ArenA binnenloopt is hij al die rompslomp in een klap vergeten. Hij valt van de ene verbazing in de andere. “Het gigantische podium in het midden, die duizenden mensen – bijna allemaal in het oranje – en een mega groot reuzenrad. En dat allemaal ‘gewoon’ in een voetbalstadion.”

De muziek maakt het helemaal af voor hem en Barry beleeft de avond van zijn leven. Hij is verkocht. “Nog nooit had ik zo’n intense belevenis ervaren. De muziek raakte me en de sfeer was fantastisch.” De avond vliegt voorbij en voordat hij het door heeft, is het alweer afgelopen. “De Feestfabriek heeft mijn leven veranderd.”

Sinds die ene avond volgt Barry hardstyle op de voet. Hij gaat al tien jaar zoveel mogelijk feestjes af. “Maar die eerste ervaring met Q-dance blijft altijd de beste.” En dat terwijl hij in de afgelopen jaren een hele hoop mooie herinneringen aan Q-dance feesten heeft, zoals Qlimax 2012, Defqon.1 2015 en de edities van X-Qlusive: Noisecontrollers, Legends en B-Front.

De twintigste verjaardag is voor Barry dan ook onmisbaar. Zodra de kaarten in de verkoop gingen, scoorde hij zijn kaartje in de hoop om nog één keer dat bijzondere gevoel zoals op De Feestfabriek te ervaren. “Ik hoop dat DEDIQATED me op zo’n zelfde manier kan meenemen als Q-dance dat 10 jaar geleden deed met De Feestfabriek. Het zal lastig worden om dat feest te evenaren, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

 
dediqated-barry-2020
 

The most DEDIQATED: Robin

De Zweedse Robin is 28 jaar oud en is al sinds zijn veertiende verkocht aan hardstyle.
Het begon allemaal toen een vriend een nummer naar hem stuurde: ‘Technoboy - Rage’.
Hij had geen idee wat voor muziek dit was en zijn vriend ook niet, maar desondanks raakte het hem. “De lyrics in de break gaf me kippenvel, en dat doet ‘t vandaag de dag nog steeds.”

In zijn vrije tijd bracht Robin veel tijd door op YouTube om meer van dit soort muziek te ontdekken. “Zo kwam ik op een video van Qlimax terecht.” De beelden van een zaal gevuld met like-minded liefhebbers die los gingen op de muziek betoverde hem. “Ik kon alleen nog maar dromen van op een dag naar Qlimax te gaan.”

In 2009 was het eindelijk zo ver. Vanuit Zweden boekten ze een georganiseerde bustrip naar Qlimax - The Nature of our Mind. De hele bus zat vol met hard heads uit Zweden en hij maakte veel nieuwe vrienden. Deze eerste hardstyle trip was een hele bijzondere ervaring voor Robin. “Qlimax was nog beter en mooier dan ik ooit had kunnen dromen.” Als aandenken aan dit bijzondere avontuur, kocht Robin wat merchandise; een pet en een hoodie. “Die draag ik nog steeds.”

Ook vandaag de dag is en blijft Qlimax zijn favoriete feest. “Ik houd van het verhaal van Qlimax. Iedere editie van Qlimax is opnieuw een bijzondere reis en de thema’s zijn ieder jaar weer tot in detail uitgewerkt. Het is zo’n mooi evenement waar alles aan klopt: de stage, het anthem, het voelt bijna alsof je in een film zit.” Zijn favoriete festival is Defqon.1. “Zonder enige twijfel. Dit is hét weekend waar de hele scene samenkomt en ik los ga met mijn vrienden. Het afgelopen jaar ben ik bijvoorbeeld naar Defqon.1 gegaan met een vriend die ik in de bus richting Defqon.1 in 2010 ontmoette.”

Maar de allermooiste herinnering die Robin aan Q-dance heeft is De Feestfabriek. “Dit feest was echt out of this world. Het reuzenrad in de Amsterdam ArenA, de Hardstyle Top 25 die eindigde met ‘Deepack - The Prophecy’ op #1, het was gewoonweg krankzinnig.

Op DEDIQATED hoopt hij weer een klein beetje van die experience te mogen ervaren.
“Ik heb er zóveel zin in. Het programma ziet er veelbelovend uit, zeker als je, net zoals ik, al sinds 2005 naar hardstyle luistert. Met artiesten als Isaac, Technoboy, D-Block & S-te-Fan en zelfs MC Ruffian on stage, belooft het een fantastische avond te worden.”

 
robin-dediqated-2020
 

DEDIQATED | 20 years of Q-dance vindt plaats op 8 februari van 12.00 tot 23.00 uur in het GelreDome in Arnhem. De kaarverkoop start aanstaande zaterdag 9 november om 13.00 via de Q-dance website.