the-qontinent-2018

Op je to-party lijstje… The Qontinent

jeroenvanvelzen
Jeroen van Velzen - 8 augustus 2019
Dat onze zuiderburen ook goed zijn in flinke feesten te organiseren is al vrij lang bekend. Events zoals Reverze en natuurlijk Tomorrowland zijn een begrip in zowel EDM als de hard dance scene. Echter lijkt één weekender vaak te worden ‘vergeten’ binnen dit spectrum van grootse feesten: The Qontinent. Hoewel de allerdikste namen aanwezig zijn op dit 3-daagse festival, lijkt het niet op te wegen tegen de populariteit van vergelijkbare festivals zoals Decibel outdoor en Intents Festival. Dat is eigenlijk best raar, want The Qontinent heeft genoeg te bieden. We geven je vijf redenen waarom je The Qontinent absoluut niet mag missen!

De locatie

Het festivalterrein van The Qontinent bevindt zich vlakbij Wachtebeke in België, dit gegeven is voor menig Nederlander al genoeg reden om te zeggen: “Dat is te ver, ik ga niet”, but hear me out. Ondanks dat de reis lang is, wordt je rijkelijk beloond met een prachtige locatie in het bos. De stages van The Qontinent bevinden zich op een eiland tussen 4 kleine meertjes waardoor je het gevoel krijgt alsof je echt even weg bent van de realiteit. Los hiervan is parkeren ook erg makkelijk en merk je dat binnenkomen vlot gaat, met name in vergelijking met andere grote festivals. Het feest kan niet snel genoeg beginnen!

the-qontinent-2018-1

 

De line-up

In die 3 dagen kun je genieten van heel veel bekende gezichten uit de hardstyle en hardcore scene zoals Headhunterz, Sefa, Radical Redemption, you name it. Er is voor ieder wat wils op de 5 stages van The Qontinent. Het tempo varieert tussen 150 en de 200+ bpm. Zo is er naast een hardcore stage, ook een ‘bunker’ waar de echte maniakken hun energie kwijt kunnen op de uptempo van onder andere The Satan en DRS. De mainstage is dit jaar ook weer een goede variatie aan euforische en rauwe hardstyle. Dit is mooi terug te horen in het anthem van Devin Wild ‘The Island of Intensity’. Hiermee laat The Qontinent zien dat het op gebied van diversiteit niks te kort komt, ook niet in vergelijking met een andere grote festivals.

Het festivalterrein

The Qontinent is geen klein festival maar toch komt het niet overweldigend over. Alles relatief compact is opgesteld. Dit is erg fijn voor de nodige pauzes, zo hoef je geen moment van het feest te missen. Ook lijkt het erop alsof The Qontinent nergens echt te druk is waardoor er je nooit moeite hoeft te doen om een fijne spot te vinden in het publiek. Wait there’s more… doordat het campingterrein zo nauw aansluit op het festivalterrein is het ook heel eenvoudig om gewoon even terug te lopen.

 

the-qontinent-3

 

De camping

Een onmisbaar element van een weekendfestival: de gezellige camping waar iedereen lekker asociaal zn speaker aanzet om alvast helemaal in de mood te komen. Dit is op The Qontinent uiteraard niet anders. Het campingterrein is relatief klein maar des te gezelliger en vooral goed bereikbaar. Genoeg wc’s? Check. Gezellige drukte? Check. Bass Events biedt net zoals andere grote festivals ook de optie om een speciale vooropgezette tent te huren waardoor de moeite van je tent opzetten volledig uit handen wordt genomen. Dan begint het weekend extra goed op een prachtige camping gelegen aan het water.

België

De meeste mensen zullen dit zien als een minpunt door de langere reistijd vergeleken met feestjes in Nederland, the home of hardstyle. Het grote voordeel is echter dat The Qontinent in België een leeftijd van 16+ hanteert waardoor jongere liefhebbers van the harder styles al op iets eerdere leeftijd kunnen proeven van het festivalleven. Sterker nog: veel dj's op The Qontinent zijn ook makkelijk benaderbaar na hun set waardoor een praatje of een foto zo gemaakt is. En dan hebben we het nog niet eens over de gastvrijheid en uitbundigheid van het Belgische publiek…

 

The Qontinent is duidelijk een festival waar je een keer geweest moet zijn, of dat nou een heel weekend is, een zaterdag of misschien de zondag. Aanstaande vrijdag is het weer zover, be there!

  • Bekijk de volledige line-up van The Qontinent (Weekend) hier
  • Koop je kaartjes voor The Qontinent (Weekend) hier